ФОРУМ

Форум > VIP Brother 3 > Кеворкян: Само аз съм аз Тайното сърце на публик

НОВ ОТГОВОР
Теми Автор Дата
Кеворкян: Само аз съм аз Тайното сърце на публик
dartmoll 2009-05-12 16:07
Само аз съм аз Тайното сърце на публиката


Автор: Кеворк Кеворкян

Да не се правим на интересни - ВИП брадър си свърши работата. Забавляваха ви, дори ви разплакваха понякога - и събраха доста пари.

Най-много срещу “подобна” благотворителност мрънкаха хора, които не са дали и една стотинка някому даром. От един хонорар не са се отказали. Алчността им е известна.А Ицо Хазарта саркастично рече: “Някой (от къщата) ще поиска да му извадят едното око от съпричастност към каузата…” Той беше най-състрадателният квартирант, но вероятно малцина са схванали това. На финала пя с черна превръзка на очите - песен за хора, които виждат със сърцата си.Понякога сте прекалено претенциозни. Толкова години вече наблюдавате странните движения на мистификаторите в политическия “Перперикон”. Но не харесвате ВИП брадър.Ясно е, че повече от десетилетие министър на културата е Митко Пайнера. Обаче кой го назначи за такъв? Един “демократичен” премиер беше казал, че до 90-а година в България не е имало култура. Понеже самият той, в своята смазваща незначителност, вероятно бе ходил в Сатиричния театър на “търси се”. А после, когато шумно честваше 50-годишнината си и вечно прощаващата българска интелигенция бе повлякла крак към “Дондуков” 2, беше рекъл гузно на Хайтов, че филмите на Кустурица много му приличали на книгите на този писател. Нали така? Сетне еничарите му отделиха един-двама “светци”, обругаха всичко останало, докато лакомо преживят от артелната за ренегати.

Борбата с чалгата никога няма да бъде спечелена - понеже се води от друг вид чалгаджии.

Ники Кънчев беше блестящ, но понякога си позволяваше излишни грубости. Например каза, че в песента на Тодор Славков (известна от "На всеки километър") не ставало дума за бира и шкембе. Много им се искаше на някои Тошко да бъде видян по този начин. Той обаче отключваше много по-сложни връзки.

...

Дарителството отприщи доста суета. Някой дава 500 лева и очаква "Хип, хип, ура!".

Депутатите на БСП дадоха към 20 хиляди лева, обаче това остана незабелязано.

А кочияшите на Царя се покриха.

Правил съм подобна кампания още в онези години - никак не е лесно. Тогава събрах за възстановяването на войнишките паметници над 3 милиона лева, с тях реставрирахме стотина паметника, а част от останалите пари може би ги е изяла инфлацията. Не знам.

Един ден, през 91-ва година, в офиса ми в парк-хотел "Москва" цъфнаха двама-трима старци, били възпитаници от Школата за запасни офицери на Негово величество.

Е, и? - рекох.

Не можело "комунисти" (като Гиньо Ганев например) да членуват в Инициативния комитет за възстановяване на войнишките паметници, трябвало да се включат нови хора. СДС бе на власт, а пък и стаичката на "пресслужбата" на царя бе срещу моя офис.

Аха, ясно - рекох. И ги оставих да си трошат главите. Нищо не успяха да направят.

А по-рано, през 88-а, когато започнах акцията за войнишките паметници, властите не успяха нищо друго да измислят, освен те пък да направят дарителско движение за възстановяване на партизанските паметници. И те нищо не направиха.

...

Не подценявайте тайното сърце на публиката (по Е. К.). Един есемес е по-важен от всичко друго.

...

Дори откровеното наддаване с дарения не отблъсна обикновените зрители.

Део беше на ръба в една от елиминатурите. Неговият продуцент е разочарован, понеже разчита на щедростта на Михаил Заимов. Той обаче казва в ефир, че ще дари Део с толкова, колкото го дари и продуцентът на шоуто Нико Тупарев.

Део в този момент има под 20 хиляди лева и е на път да отпадне. И изведнъж, броени минути по-късно, завършва с над 41 хиляди лева. Браво.

...

Най-болезнен бе провалът на Аня Пенчева - да излезе, че живееш с мисълта, че си "най-желаната жена на републиката" (както я нарече едно момиче), а не актриса, която се домогва до артистичните висоти на Славка Славова (например). Аня може би не разбра, че има да губи най-много.

...

Мнозина не си дават сметка за чудовищно фалшивата същност на ВИП брадър.

Мога да пратя на бесилото всеки - само да си поиграя двайсетина минути на монтажната маса.

...

Свръхестественото признание бе това на Лоренцо, сина на Софи: Много я обичам и (искам) да спечели парите!

...

Лили Иванова пя на живо, нали така? Понеже седемте незрящи деца пяха точно така.

А пък М. Бехар рече, че тя е "емблемата на българския народ". Внимавайте с тия неща - не се дръжте като министъра на културата Пайнера.

...

Мнозина бяха сигурни в победата на Мария Гроздева и решиха да се отъркат в нея.

Озадачаваща ли е ниската ефикасност от подкрепата на Лили?

Накрая, след като не спечели, Мария не се качи на сцената с останалите квартиранти.

...

След ВИП брадър може да се направи преброяване на

клетите софийски сноби

...

Шоуто трябва да е извънредно благодарно на Андрей Слабаков - работеше с голямо въображение. Каквото и да прави, той винаги се забавлява. Дори и разрушителните инстинкти на героите от последния му филм "Хиндемит" са продукт на тази игра.

...

Трогнати от песните на Лили, от "Армеец" дариха (за втори път) с 10 хиляди лева Мария Гроздева.

Ами ако Васил Божков внезапно бе решил да се пошегува и бе дарил Тодор Славков със 100 хиляди? "Нямаше да е странно, ако Тошко бе спечелил - рече някой зад гърба ми. - Понеже, все пак, и Лили е продукт на онова време."

Между другото, тъкмо Мария и Таньо Киряков от стрелковия клуб на "Нове холдинг" на Васил Божков донесоха 4 златни олимпийски медала на България.

...

Една заблуда: че Славкови - баща и син, и Людмила Живкова са синоним на соца, на комунистическите убеждения.

Съсипаха Тошко с един постен финален клип, който не даде дори нищожна представа за хумора му. Той е нещо като автомат за остроумия, само дето ги пуска безплатно.

Израз на остроумието му бе и съгласието му да изпее песента от сериала "На всеки километър". Между другото, Георги Марков - иконата на чалгаджиите с папийонки, по-късно дисидент - бе основният автор на този сериал, апотеоз на комунистическите идеали.

Не стана ясно кой подбира песните на отделните квартиранти.

Продуцентите се уплашиха внукът на Живков да не спечели.

...

В неделя Теодора Стефанова бе от продуцентския екип на Тодор - и осигури поздравление от звездите на "Милан", но то бе преадресирано към всички участници в шоуто.

Самата Теодора се разсея и пропусна големия си шанс - да съобщи още в 16,35 кой ще бъде победителят.

...

Крис, "истинският победител", както го наричаха някои, се оказа, че е използван и в друга благотворителна акция - "Българската Коледа". Той се оказа добър продукт за пласиране. По някое време

експлоатацията на слепите деца

стана зверска, особено на Крис.

Катрин, чудесната партньорка на Тошко, не бе по-слаба от Крис.

...

Само заради неделния концерт можеше да се изтърпи всичко. Казва ви го човек, който е видял всичко, имал е грамаден успех години наред, не живее в "Люлин", не взема и никога не е вземал пари на ръка, за да хвали този или онзи дирник. Просълзих се по някое време.

...

Наблюдавахме доста често особена колаборация на вкусовете: Ицо Хазарта, при цялото си презрение към чалгата, пее песен на Софи и Устата.

Невероятно се представи Евелина Кръстева, тя демонстрира най-високата певческа класа, на живо при това. В екипа на Тодор бе и самата Валя Балканска. Тя дари пенсията си - 120 лева. Гласът й продължава да звучи в Космоса.

...

Във финалната вечер най-впечатляващата продукция бе на Устата: Софи с бившия си мъж, и Найденка, открита в кашон на "К. Величков", очарователно дете, което вече е осиновено от семейство в Бъфало. Историята на Найденка струва колкото 10 епизода от "Емигранти".

Устата, както и повечето от останалите герои на шоуто, продават пазарния си образ. Под него са много по-интересни.

...

Понеже от екипа на Део бяха сигурни в успеха му, тяхната продукция бе най-постна.

Елица каза: "Гласувайте за Део, ако сте истински българи!". Преди това и Кофе Банана, "българинчето", призова другите българинчета да гласуват за Мария. Така ще бъде оттук насетне. Продуцентът на Део Мартин Захариев каза, че с ВИП брадър "за последен път България доказа, че има гражданско общество". Той често говори каквото му скимне. Преди време беше казал, че царят, с неговата толерантност, бил синоним на гражданското общество. Кофе Банана, здравей.

...

И изведнъж Пловдивският панаир даде 10 хиляди лева за Део.

...

Не успях да разбера нещо. Софи - освен че е талантлива, тя е и много прозорлива - поиска нейната сума да се прехвърли в сметката на Мария. Но във финалното броене това не бе отчетено. Как така?

Когато Владимир Живков даде 500 лева за Тодор, си казах, че живковистите можеха да му дарят 500 хиляди, но не го направиха.

...

Георги Тошев, който доведе Крис при Део, спечели шоуто, поне във видимата му част.

...

Видях и някои дефекти, но да не ви занимавам с тях. Продуцентите са блестящи, талантът им е вън от съмнение. Те дадоха превес на живите включвания, на сблъсъците при Ники Кънчев (той бе извънредно ефикасен) и до голяма степен тушираха хищната природа на Биг брадър. Може би извън волята им се очерта сблъсък между миналото (Тодор, Живков) и настоящето (Део), но те се притесниха и не отидоха до край. Мария беше удобната компромисна фигура - и заради това, че заедно с внука на бившия диктатор са единствените истински ВИП-ове. Но и успехът е нещо уродливо - понякога съчиненият успех се оказва по-добър за продажба от реалния.

...

В самия край попитаха Мария и Део, кой в момента е "шефът" на държавата. "Тодор" - казаха в един глас двамата. После Део разказа вица за гъза на шарпея. Можеше и да каже: "Срахме им в устата".

...

В паузите често излъчваха реклама на "Кока-кола", от поне 20 години не съм виждал нещо по-впечатляващо. "Само аз съм аз!" - това е посланието на тази зашеметяваща реклама.

Веднага ще схванете връзката с ВИП брадър.
Интересно четиво,
dundichka 2009-05-12 16:20
благодаря:)
Всичко от Кеворк е интересно
tigar 2009-05-12 16:22
И къде го е писал? Авторът на темата, да не би ти да си самият Кеворк?
браво
thoronaro 2009-05-12 16:30
на кеворк.Шапка му свалям.И аз мисля,че продуцентите се уплашиха от тошко.
ха ха ха
tigar 2009-05-12 16:32
Всеки вижда квот си пожелае. Т. с. на един сантиметър от носа си.
Кеворк е медиен
coolm22 2009-05-12 16:39
капацитет, достоен за уважение! Но лично аз го каня да се включи в каузата за КОНТРОЛ НА ПАРИТЕ! Става въпрос за това 1 млн.евро да отидат за благотворителност. Тези пари трябва да стигнат по предназначение за каузите, присъединете се!
кеворкян
thoronaro 2009-05-12 16:43
е видял 2 и 200 в телевизията.Той не би писал празни приказки.
Уау
mimikot 2009-05-12 16:43
нямам думи ,впечатлена съм ,много ми хареса .Благодаря за поста:))
всичко
thoronaro 2009-05-12 16:44
което е написал си е на място.
Дарт
zigfrid 2009-05-12 16:47
Къде е публикувана статията на Кеворкян?
до tigar и останалите
dartmoll 2009-05-12 16:48
От редовната му статия всеки понеделник във вестник Труд!

Всеки вижда квот си пожелае.

Точно това е интересното в статиите на Кеврок. Той винаги пише така че всеки може да вземе по нещичко. Уникален ерудит и интелектуалец е!
unikalno e oglupial-
BreeHodge 2009-05-12 16:52
spravka- razpraviata s Koritarov po kanal 3 predi vreme.
Относно Кеворк Кеворкян
tigar 2009-05-12 16:54
Аз прочетох книгите му и доста неща от историята ми се изясниха. Освен това те с майка ми са си плюли в устата един на друг. Говорят едни и същи работи. Но друго е когато ги прочетох от човек, който не е член на семейството ми.
re:
Hammy 2009-05-12 16:56
Кой беше Кеворкян? А, оново ченге от миналото дето ни убеждаваше в какви ли не глупости по "Всяка Неделя" и като гледам продължава по инерция. Не си заслужава да коментирам всичките измислици и простотии в написаното, но поне е разбрал две неща - VB3 беше фалшив и Мария е единствения VIP в къщата (Тодор го изключвам, разбира се).
tigar,
Hammy 2009-05-12 16:58
ти май имаш интересно семейство. С Део лични приятели ли сте?
Тигре
mimikot 2009-05-12 16:59
От доста време съм наясно ,че си се "омешал" с извесните имен на държавата ,бързо казвай коя е майка ти ,или поне подскажи.
мдааа
Romel 2009-05-12 17:01
понеже "Всеки вижда квот си пожелае" , персонално ние, зад тая статия видехме да наднича хитрата физиономия на човек с мустаци, клатейки завистливо глава и думайки - "Пешкин момче излезе, сички ни излъга" .
Един вид благородна завист и възхищение към колегите. Ем продаваха и печелиха, ем некак благотворително го облекоха. Аферим на такваз работа.

п.с.човека с мустаците дето наднича отзад не се казва кеворк, а ганьо.
ма ако питате мене-нема голема разлика
Ромеле здравей
tigar 2009-05-12 17:06
Благодаря за последното пояснение. Иначе бих се очудил. Кеворк определено е много интересна личност. Мисля, че не бъркам.
допълвам
tigar 2009-05-12 17:06
.....интересен даже когато не си съгласен с него.
tigar,
Hammy 2009-05-12 17:11
май ти зададох неудобен въпрос, защото гледам 2 пъти вече не му отговаряш.
...
Romel 2009-05-12 17:16
ми не знам какво разбираш под интересен.
ако да си интересен означава да си лаком и алчен гъз - да, специално кеворк е много интересен.
освен това е синоним на дебелоочие. преди време попиля колегата си по доносничество коритаров по телевизията. тоя последния немаше връзките на агент димитър да си затрие овреме досието и изгърме.
на костов нема да му прости никога, че му сецна далаверката в бенетето, от която обаче и до днес цица.
освен това, персонално кеворк е човека, който първи официализира чалгата в бг(радио сигнал+).
въобще тва е един твърде гнусен индивид
 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни