ФОРУМ

Теми Автор Дата
"АБСУРД"
pavelari 2009-05-29 22:28
Днес, на този "тъжен празник" екипът на Нова Телевизия ни поднесе един "траурен концерт", който има за цел да подпомага страдащите от трагедията. Да - те имат нужда от финансова подкрепа, но не тя е съществената сега - по-скоро имат нужда от морално състрадание и духовно равновесие - МИР.
Телевизията е супер. Безспорно. Направиха се чудеса тези дни - събраха се много средства за благотворителност. Едва ли една толкова модерна, частна телевизия е толкова праволинейна, обаче, за да не отмени планувания си концерт. Някак си е кофти да се "нагаждат" несъвместими неща. Можеше да се направи рецитал или предаване за културата и наследството на тези хора - примерно. За РЕЛИГИЯТА. Можеше да се коментират много по съществени неща с които да се внесе спокойствие у душите на всички пострадали и съпричастни.
Това за мен си беше издънка - та нима организаторите на това "нещо" не са на ясно какво е изразно средство - какво е радост и какво тъга, кога е уместно да използват елементи на тъгата и на радостта. Не може да говорим за 16 жертви и в същото време, Нелина например, да пее песни на любовно-съктушителна тематика. На кому е нужно това?! И то Сега!?! Да не говорим за появата на хулигански формации, които пък нищо не изпяха.
Но така е у нас - един страда и се дави в мъка - друг работи за доброто си и тържествува, а после подхвърля по някоя стотинка за да си плати за търпението, да си купи добра титла и да живее спокоен, че не го кълнат нещастните...
Приемам го като организаторска грешка и си оставам фен на "НОВА". Поне се "извинете" на хората!
да, точно днес
kara 2009-05-29 22:59
Не беше време за концерт в този вид и с тези изразни средства. Душите на близките на загиналите и пострадалите, са изпепелени, имат нужда от подкрепа - морална и финансова, но не от песни и танци, а от добра дума и тишина, в която да се простят с починалите и да се помолят за оцеляването на ранените.
В тежки моменти хората се обединяват, но не го правят с гръм и трясък, а със сърцата си, без показност и зрелищност, просто от сърце, което е съпричастно.
Концертът ми хареса
bigger 2009-05-31 16:53
Какво от това, че някой е пял за любов по време на траур... Какво друго имаме да противопоставим на смъртта, освен любов?
 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни