ФОРУМ

Теми Автор Дата
Олимпиада
dundichka 2010-02-16 16:19
Твърде скучничко е тук, знам, че и тази тема няма да раздвижи нещата, но все пак...ако желаете, споделяйте впечатленията си от олимпийските игри.

Нощес и до преди малко гледах фигурно пързаляне, раздаваха медалите при спортните двойки, още една много талантлива двойка беше сполетяна от съдбата на нашите Денкова и Стависки - германците Савченко и Шолхови ще си останат със световните титли, но едва ли ще дочакат следващата олимпиада, за да се борят отново за олимпийско злато. Те останаха на трето място, но според мен трябваше да изместят китайската двойка, която спечели сребърен медал - да, китайците играха безгрешно, но кльощавото девойче, което трябваше да напомня на Кармен, всъщност ми приличаше повече на Пинокио:((, не заради носа, а заради материала, от който е сделан приказния герой. Съдбата беше най-милостива към новите олимрийски шампиони, отново китайци, с няколко допуснати грешки и на пределната за спорта възраст - 31 и 36 години, те все пак спечелиха титлата с прекрасна, елегантна и сложна програма.
Охо
kismis 2010-02-17 13:18
Невиждано раздвижване във форума, 52 виждания на темата. Ще взема да се изкажа:)))
Значи, гледах само откриването. Ефектно и кощунствено помпозно на фона на кризата и кампаниите за Хаити. Карай...
Дун, сори че съм малословна за олимпиадата, ама още се смея на кривокракия Тутанкамон и маларията. Абсолютно не съм съгласна с учените и версията им за счупения крак и болестта. Имам къде-къде по-правдоподобно обяснение:)))))))
Не, не, добре съм с главата. Справка в днес.бг
Леле, 50 посещения и нито ред!!
dundichka 2010-02-17 13:30
Не ставайте мързеливи като гърците, че висенето по граници в люта зима не е удачно забавление:)) Или почти незабележимото българско участие в олимпиадата е довело до такъв спад в интереса?!?!

Снощи преследването в мъжкия биатлон беше доста вълнуващо, нашите двама състезатели се справиха добре в стрелбата, мъ им куцаше бягането. Дочаках и сноуборда заради Александра Жекова, но тя прекрати участието си, поради двете падания на тренировка и квалификация. Въпреки това, състезанието беше много интересно, сноубордистите много ме дразнят по пистите, но спортните им дисциплини са голям екшън:). Нощес отново имаше фигурно, там винаги е интересно и винаги има изненади, съжалявам за Бриан Жубер, с когото Денкова и Стависки се занимават, но кратката му програма беше представена кофти, наистина.
Проспах Плюшченко, сега ще чакам повторението, но той явно се е справил добре, защото води в класирането.
Ау, докато клюцах по клавиатурата,
dundichka 2010-02-17 13:33
някой се престраши да пише. Благодаря ти, Кис, голямо облекчение е да не си говориш сам:))
Отивам да чета за Тутанкамон;)
забравих
kismis 2010-02-17 13:40
Гледах и квалификациите в шортрека. Раданова продължава, но не знам кога са финалите. Предвид мнението ми за зимата, снега и респективно зимните спортове, пак много съм гледала:)))
Кис,
dundichka 2010-02-17 13:53
четох, ама не разбрах - какво е тогава обяснението за дупката в главата?? Да не са използвали някакъв алтернативен метод при мумифицирането му, мир на праха му:( Виждала съм съкровищата от гробницата в музея в Кайро, много жълто и много лъщящо беше:)), но си е безкрайно интересно, особено ако разгледаш целия музей:)
Дун
kismis 2010-02-17 14:01
това е смешното, цялата статия е миш маш:))) Защо решиха, че първо е паднал от кон?? сякаш няма друг начин да си счупиш крака и после се е заразил с маралия? По-логично е да е бил вече заразен, прилошава му, пада и си троши крака:)))))))
Кис,
dundichka 2010-02-17 15:56
и все пак, ДНК анализите са истинско чудо, представям си какво ще бъде след още толкова хилядолетия, колкото ни делят от Тутанкамон - ако някой намери старите ми кокали, вероятно за няколко минути ще разбере причините за множествените ми алергии:)))
Дун
kismis 2010-02-17 16:09
сори за алергиите ти.
Но си странна птица, не си ли чувала за 2012-та?:)))
Бреей, бях забравила,
dundichka 2010-02-17 16:41
че тече последното броене:))) Мъ те няколко предпоследни минаха вече, дали този път ще има изненада??
Eй нЕма ме плашите с 2012
tigar_pirat 2010-02-18 10:30
Не ви ли е жал за мене? Сега в годината на Тигъра човечеството ще поумнее и ще отложи своя край, който отдавна си е заслужил според мене и пострадалата майка Земя. Но Бог ме обича. Затова и вие ще пожевеете някоя и друга година покрай мене:))))
Гледах откриването на олимпиадата. Страхотно ми въздейства. Тъкмо реших, че само богаташи могат да си позволят това и видях как камерата се спуска по бездомните скитници....Направо се раздвоих.
Снощи с ужас гледах как една
dundichka 2010-02-18 17:35
от любимите ми скиорки - Аня Персон, след като прелетя 15-20 метра, финишира търкаляйки се по време на адското спускане за жени, което се оказа катастрофално за не малко от състезателките. След дълги усилия Аня все пак се изправи на крака, но друга нейна колежка не можа - наложи се хеликоптер да я откара в болница. Подобна беше картината и при състезателките по сноуборд оня ден - безброй падания на твърда писта и с голяма скорост.
Тази тенденция, жените да догонват мъжете в някои спортове направо ми изглежда плашеща - защо и кому е нужно това? Да, състезанията са зрелищни, но след толкова паднали и потрошени момичета, удоволствието нагарча яко..
Никой не иска да се включи
dundichka 2010-02-19 16:34
в обсъждането на олимпиадата...е, добре, ще си пиша сама:))

Сутринта, незнайно как, се събудих без да съм навивала часовник, точно навреме, за да видя най-интересното от волната програма на мъжете-фигуристи. Не беше най-доброто, което съм гледала, но развръзката с определянето на олимпийския шампион, си беше чиста и при това, неприятна изненада. Каквато и система на оценяване да въведат, човешкият фактор в тази система ще си казва думата:(( Мисля, че съдиите лишиха Плюшкин/така съм кръстила Плюшченко/ от историческата втора титла, защото без да е участник в каквото и да е състезание през последните 4 години, се появи изневиделица и без никакво усилие протегна ръце към златния медал:)) Програмата на Плюшкин не беше перфектна, но беше в пъти по-трудна и ефктна от тази на Иванчо Лисачек:)), който в черния си костюм приличаше на граблива птица, дебнеща да открадне сиренцето на Лисан...и го открадна:)). Обърнах баснята наопаки, но такива асоциации ми навява физическият облик на двамата конкуренти:)) Плюшкин ще си остане в историята като един от най-талантливите в този спорт, Лисачек - едва ли, но новият шампион още дълго ще трябва да търпи забележки и подигравки, че е стъпил на олимпийския връх без нито един четворен скок.
;)
fate 2010-02-19 20:54
Вие обаче го откарвате от БИГ та на ВИП, та пак на БИГ.... :)))
.
RomeoMustDie 2010-02-21 19:51
Айде аз ще се включа. Не че съм гледал много от олимпиадата, ма е така, да не си приказваш сама. Начи днес четох е това:
"Бронзовият медалист в дисциплината халфпайп от олимпийската програма в сноуборда - Скот Лаго, напусна Игрите във Ванкувър предсрочно и отлетя за родината си заради скандал със снимки в Интернет.
На един от развлекателните сайтове в Интернет бяха качени снимки от купон, на които американецът е заснет в доста разкрепостени пози, съобщи БТА.
На една от снимките момиче се е навело пред него на колене и целува медала, който е сложен под кръста, а на друга фотография, той дава на девойката да пробва медала със зъби."

Да си кажем честно немаше толкова да ме е яд, ако въпросната мома беше някоя знойна хубавица, ма медала да го лапа развлечена жълтурка си е двойна гавра. Халфпайпа не го гледах, обаче американците на сноубордкроса некак не ми направиха добро впечатление с печеленето на златен медал чрез ръгане и блъскане на останалите състезатели. То може и да не е срещу правилата, немам идея честно казано, обаче си е непристойно откъде и да погледнеш. Ма 23 медала са си 23 медала, тва се брои се пак.
На ски свободен стил много бех разочарован. Дейл Бег Смит е безспорната звезда, ама карай, време беше Канада да си набави златен медал. А и когато си роден в Канада, па се състезаваш за Австралия, трябва да си подготвен за съдийското и медийно неудобрение.
Относно Плюшченко, не става само с мерак да направиш нещо трудно и грандиозно, друго си е се пак и да го представиш както си трябва. А той зема, че леко се надцени, което му изигра неприятна шега. И шесторен скок да изпълни, кога се приземява като чук, некак естетически осакатено се получава. Така че тука не съм съгласен с теб, че заслужава медала повече от Лисачек.
На изпроводяк ще вметна, понеже си я споменала, мен Аня Персон ми е крайно несимпатична. Бива ли да си спортист, и то с такива качества като нейните, и да се докараш до тия 150 кила, дето вероятно отдавна ги е чукнала.
.
RomeoMustDie 2010-02-21 19:57
непристойно да се чете недостойно
tigar_pirat 2010-02-22 08:05
Тази сутрин се събудих посред нощ( имам температура) и седнах да гледам Олимпиадата. Предишните дни гледах скокове от шанца за мъже и бобслей жени. Скоковете бяха невероятни. А бобслея ми изправи косата. Абе тия жени луди ли са ? Това Дунди да каже.
През ноща гледах фигурно пързаляне -танци двойки. Поне не гледах кой ще се претрепе. Канадската двойка много ми хареса. Дано тези младоци излезнат на първо място. Аман от руснаци и американци.
А иначе любимия ми спорт е слалом.
Ммм, темата живнала леко, радвам се:)
dundichka 2010-02-22 14:49
Това за Скоти Лего не го бях чула, аз също не гледам олимпиада през цялото време, въпреки че бих го правила, ако нямах разни задължения:) Може би е скандален начинът, по който американецът се е забавлявал с медала си, но си го спечели честно и оттам нататък си е негова работа какво ще го прави, поне според мен:) Дисциплината халфпайп прилича в някои отношения на фигурното пързаляне, но там титлата на Шон Уайт едва ли е предизвикала съмнение у когото и да било. Докато за Плюшкин съм готова да споря, въпреки че той ми е слабост от много години и мнението ми със сигурност не е обективно изцяло:) Ще наблегна само на най-важните неща, той изпълни трудна програма с две нечисти приземявания - на четворния и на единия троен аксел, като акселът беше по-зле. При всички положения, това се е отразило на оценките му, но наказанието не би трябвало да е повече от няколко десети, а трудността на тези скокове би трябвало да е зачетена/четворният беше в комбинация с троен, а също така и единственият изпълнен тази вечер от фигурист/. Стъпките на Пл. също бяха по-трудни и изпълнени много по-артистично от Лисачек, тук вече мисля, че съм обективна, трудно някой от действащите фигуристи може да го надмине в този елемент от програмата. Пируетите на Лисачек бяха бавни и неефектни, Плюшкин отново се справи доста по-добре. Най-големият плюс на Лисачек е, че изпълни чисто програмата си, но всичко при него беше някак премерено и лишено от вдъхновение. Лично на мен, другият американец - Джони Уеър, ми хареса повече, неговото изпълнение беше също толкова чисто като на Лисачек.
За Аня Персон няма да спорим, факт е, че прилича ако не на американски донат, то поне на казанлъшка поничка/заради ръста, де/, но аз си я харесвам, какви хубави "лодки" прави като се метне по корем в снега:))) Освен това, ако не бяха естествените и уплътнения, оня ден като нищо можеше да се потроши при зверското падане. Тя е едно симпатично йо-йо:)), а Ромео има с какво да плакне окото - Линдзи Вон винаги е готова да позира и да се усмихва чаровно:)), Тина Мазе, Джули Манкузо, Мария Риш също удовлетворяват естетическите критерии:))


Такаа, вчера гледах много малко от олимпийската програма, но рано сутринта уважих Жени Раданова - тя достигна до финала на 1500 м в много късметлийска серия - караше си последна през цялото време, а конкурентките и падаха като круши обиколка след обиколка:)) Така петата и шестата/Жени/, без никакво усилие финишираха като първа и втора:)) Много често съм си казвала, защо нашите спортисти не ги спохожда късметът така, както чуждите?! Е, вчера късметът беше с нашата Жени! За жалост, финалът не беше по нейните сили, но на мен ми стигна и това, че беше там.
Страхотен спортен празник
dundichka 2010-02-23 11:33
беше волната програма на танцовите двойки във фигурното пързаляне.Направи ми впечатление колко много от двойките, включителното и най-младите, демонстрираха висока скорост и добра техника на пързаляне, интересни поддръжки, както и синхрон при туизлите. Много съм доволна от видяното, но нищо не може да се сравни с удоволствието, което ми достави младата канадска двойка, която спечели олимпийската титла. Гледам фигурно пързаляне десетки години вече, но рядко ми се е случвало да видя такова съвършено изпълнение, такава пълна хармония между музика, танц, костюми, излъчване и външен вид на танцьорите. Много, много добра беше програмата и на американците, които спечелиха сребърните медали, доколкото разбрах и двете двойки се подготвят при един и същи треньор и аз откровено смятам, че той е гениален:)
Забравих да спомена,
dundichka 2010-02-23 12:08
че докато почистваха леда в залата за фигурно пързаляне, Канал 1 излъчи и част от състезанието по ски акробатика, което също си заслужаваше..въобще, първоначалното ми учудване, че Канала ще излъчва олимпийските игри много бързо се превърна в голямо задоволство, защото Евроспорт може и да излъчва 24 часа олимпиада, но там на 2 минути текат реклами, а това понякога може да докара зрителя до умопомрачение:)) Докато гледах миналия месец Австралийското открито по тенис, направо ми се искаше никога да не видя самолет на Катарските авиолинии, толкова досадно нагъсто бяха рекламите им:((
Неизбежната Рекламна пауза
kismis 2010-02-23 12:13
Понеже не гледам олимпиадата ще се включвам в рекламите:)) Гледах филма Перфектното бягство/ САЩ 2009. Като изключим красивата природа, филма е голяма боза, ама много голяма. Не си губете времето с него.
 
 

Гледай на живо! 24 часа / 7 дни